Foro Italico

Foro Italico

Foro Italico

Foro Italico

 


Het Foro Italico is een sportcomplex in Rome. Het is in 1928 gebouwd. Het werd ook wel de Foro Mussolini genoemd. Want Mussolini gaf namelijk aan de architecten Luigi Moretti, Enrico del Debbio en Florestano Di Fausto het bevel om de sportcomplex te ontwerpen. Hij wilde het zo gebouwd hebben dat de sfeer die Caesar en Keizer Augustus kregen werd overtroffen. Dit is een voorbeeld van propaganda. Zo wilde hij Italiƫ en het fascisme machtig en groot laten zien. Het werd gebouwd met als doel de Olympische spelen van 1940 te houden. Uiteindelijk ging dat niet door door de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog. Toch werd er in 1960 de Olympische Spelen wel gehouden.

In de Foro Italico bevinden zich de volgende gebouwen:
- Stadio Olimpico, de voetbalstadion van AS Roma en SS Lazio Roma. De twee clubs zijn rivalen van elkaar, ze zijn ook de twee grootste voetbalclubs van Rome. Ze delen de stadion. Er zijn 72.700 zitplaatsen in het stadion.
- Stadio dei Marmi, een sportveld.
- Coni Piscine, oftewel een zwembad.
- Stadio Olimpico del Nuoto, nog een zwembad.
- Stadio Centrale del Tennis, een tennisstadion met 10.500 zitplaatsen. Hier worden de WTA gehouden en de Italian open.

 

gettyimages-473278674-1557407014

 

 

unnamed

 

 

 

 

This entry was posted in Algemeen, Geschiedenis, Samenvattingen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>