Trafalgar Square

Trafalgar Square

Trafalgar Square

Trafalgar Square

De Trafalgar Square is met de Leicester Square een van de beroemdste pleinen van London. Hij is genoemd naar de slag van Trafalgar in 1805 waarbij de Spanjaarden Napoleon versloegen. In 1840 werd het bouw van de Trafalgar Square voltooid. Op het midden van het plein staat er de Nelson’s Column. Dit is een zuil van 50 meter hoog, de beeld van Nelson staat boven op het zuil. Dit zuil is ontworpen door Edwin Landseer. Er staan ook twee fonteinen naast het zuil die zijn ontworpen door Edwin Luytens. Naast het Trafalgar Square is de wereldberoemde National Gallery museum te vinden. Er komen elk jaar vele bezoekers naar dit plein en als je er bent is het daar heel druk.
De Trafalgar Square is een open plein, dus gratis. Je kan er elk moment heengaan. De National Gallery museum is ook gratis. De Trafalgar Square is heel dichtbij de Charing Cross Underground.

This entry was posted in Algemeen, Geschiedenis, Samenvattingen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>