Venezuela

Venezuela

Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika. In het noorden grenst Venezuela aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

zzzzwerqqqqq

 

De buurlanden van Venezuela zijn: Guyana, Braziliƫ en Colombia. In Venezuela wordt er Spaans gesproken, maar er worden ook veel verschillende inheemse dialecten gesproken. De hoofdstad van Venezuela is Caracas. De inwonersaantallen van Venezuela zijn 31,98 miljoen (2017). 96% van de bevolking van Venezuela is katholiek, 2% is protestant en de overige 2% gelooft in iets anders. In de grondwet van Venezuela staat dat er vrijheid van godsdienst is. De munteenheid van Venezuela is de Boliviar. De hoogste berg van Venezuela is de Pico Bolivar, het is maar liefst 4.987 meter hoog. Het ligt in het westen van Venezuela. De president van Venezuela is op dit moment Nicolas Maduro. Er is nu een conflict aan de gang, want het volk wil Maduro niet aan de macht hebben. Maduro weigert een nieuwe verkiezing, terwijl vele landen de tegenstander van Maduro, Guaido, erkennen als de president.

 

This entry was posted in Algemeen, Geschiedenis, Samenvattingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>