Wat maakt een taal makkelijk om te leren?

Wat maakt een taal makkelijk om te leren?
Per persoon verschilt het of een taal wel of niet makkelijk is om te leren. Zo is het dat het voor een Portugees makkelijker is om Spaans te leren dan voor een Chinees. Waar ligt dat dan aan?

zzzzzzzzzzzzz

Dat ligt aan de moedertaal van die persoon. Talen maken deel uit taalfamilies. Talen binnen een taalfamilie zijn vaak verwant, dat wil zeggen dat ze van dezelfde vooroudertaal komen. Dus ze lijken vaak op elkaar. Hoe dichterbij talen bij elkaar liggen hoe meer de talen op elkaar lijken in woordenschat, uitspraak, cultuur, zinsbouw en grammatica. Bijvoorbeeld de meeste talen in Europa lijken veel op elkaar, omdat ze dicht bij elkaar liggen en in het verleden vele Natiestaten in Europa overheersten als het Romeinse Rijk en het Groot-Germaanse Rijk.

Wanneer de taal is ontstaan is nog niet bekend, schattingen van onderzoekers lopen uit van 50.000 tot 2 miljoen jaar. Het is heel moeilijk om te schatten wanneer de taal echt is ontstaan , omdat taal geen sporen achterlaat. Waarvoor hebben we taal eigenlijk nodig? We hebben talen nodig om te kunnen communiceren met elkaar. De snelste manieren om talen te kunnen leren zijn: luisteren, lezen, kijken en oefenen.

This entry was posted in Algemeen, Geschiedenis, Samenvattingen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>