Wat aten & dronken de Vikingen

De Vikingen hadden ongeveer twee maaltijden per dag. De eerste was in de ochtend en de andere was in de avond. De Vikingen aten het vlees van hun dieren die ze zelf hielden in boerderijen zoals: koeien, varkens en schapen. Daarnaast gingen ze ook op jacht en aten het vlees van het dier dat ze gevangen hadden zoals herten en wilde zwijnen. Vikingen hielden ook veel van vis en gingen dus ook veel vissen. Ze plukten ook bessen, frambozen en aardbeien.

vikingen

 

 

 

 

Ze dronken vaak bier of karnemelk. Ze dronken het bier vaak in een hoorn. Omdat ze nog geen bierglazen hadden. Op speciale dagen dronken ze ook wijn.

Wat droegen de Vikingen
Hoe weten we welke kleding de Vikingen droegen en waar vandaan hebben we deze kennis? Dat is de vraag die ik vandaag wil beantwoorden. Mode is niet nieuw, mensen hebben zich al duizenden jaren gekleed in de beste kleding die ze zich kunnen veroorloven.
Dit was natuurlijk ook waar in de Viking-samenleving, waar ze de mooiste kleding droegen, met de hoogste kwaliteit waarvoor ze genoeg zilveren munten voor elkaar konden weggooien. In de Vikingtijd had kleding niet alleen een praktisch doel, maar veel van hen waren ook gekleed met de bedoeling om hun sociale status te tonen en een beroep te doen op het andere geslacht. Net als de Duitse uitdrukking “Kleider Machen Leute”, wat betekent dat kleding mensen maakt.

Helaas worden Viking-kleding zelden gevonden, en wanneer de archeologen sommige kleding uit de Viking-tijd vinden, zijn het vaak slechts heel kleine stukjes van verschillende soorten materialen, zoals wol en linnen die gemakkelijk vergaan, dus het kan moeilijk zijn om de patronen en figuren op de kleding na zoveel jaren in de grond te zien.

zaaaaaaaaaaaa

This entry was posted in Algemeen, Geschiedenis, Samenvattingen and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>