Wembley Stadium

Wembley Stadium

wbstadium

Het Wembley Stadium is het grootste voetbalveld van Engeland. Het is in 1923 geopend en heette toen Empire Stadium. De twee architecten van het oude stadion waren toen John Simpsons en Maxwell Ayerton. Het stadion werd gebruikt door het Engelse voetbalelftal. Van 2000 tot 2007 werd het stadion verbouwd omdat het oud werd. Er werd maar liefst 1 miljard euro uitgegeven aan het verbouwen van het Wembley Stadium, dat is het duurste verbouwing voor een voetbalstadion. Het stadion heeft een capaciteit van 90.000 dat is 5000 meer dan de oude stadion. De twee architecten van het nieuwe stadion zijn Foster en Partners Populous. Je kan er op tour gaan met een gids dat duurt 75 minuten. Je kan dan de kleedkamers zien waar de spelers zich omkleden, je ziet het stadion, je kan door de spelerstunnel en je kan de FA Cup aanraken.
De touren zijn op 7, 24, 25 en 26 december gesloten de rest van het jaar kan je er naartoe gaan.
Elke uur van 10:00 tot 15:00 heb je een nieuw tour.
Een volwassene kost : £20,00
Een kind kost : £12,00
Een gezin kost : £50,00

1

This entry was posted in Algemeen, Geschiedenis, Samenvattingen, Sport, Voetbal and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>